23 februari 2006

Oak Park Onsdag


En av Amerikas (och världens) mest kända och omtyckta arkitekter hette Frank Lloyd Wright, och hans familjehem och studio finns förstås här i Chicago. Eller strax utanför. Tjugo minuter med tunnelbanan ut i förorten ligger idyllen Oak Park. Ett område som inte bara har en hel del Lloyd Wright-byggnader, och flera andra inspirerade av honom. Här hittar man också Hemingways födelsehus. Ett kvarter bort. Båda husen är nu museum, och vi gick turen i Frank Lloyd Wright's fantastiska skapelse. Huset ser inte speciellt mycket ut från utsidan, men bakom de strikta formerna gömmer sej en värld av genomtänkta och funktionella lösningar i harmoni med både människan och naturen. Mycket inspirerande och lockande. Dags att bygga hus? Mer om Frank Lloyd Wright
Gårdagens utflykt gick till Shedd Aquarium, ett paradis för alla barnfamiljer och djurälskare. Massor av fiskar i alla former, och delfiner, hajar, valar, pingviner och sjöstjärnor. Matilda var mycket intresserad, och ville gärna in och simma i akvariet med alla fiskarna.
Egentligen skulle vi ju ha gått på Rosenkavaljeren igår också, men det blev inte så. Istället fick vi chansen att äta middag med Kate och hennes Alex, en gammal god bekantskap från min senaste uppsättning här i Chicago. Vi gick inte så långt, utan gled in på The Saloon, som ligger här i huset. En av Chicago's bästa köttrestauranger enligt många. Senast jag var här i stan var hela Ocean's Twelve-gänget här och åt. Inte igår. Men vi fick en alldeles lysande uppvisning i kötthantering och perfekt tillagning. Lite mätt blev man.
Som ni ser på bilden nedan, så har Matilda och Camilla blivit riktigt goda vänner.
Efter dagens utflykt fortsatte vi till Hancock Building, för en liten drink. Och på fredag har vi biljetter till Brahms/Barenboim-festen med CSO. Vilket tråkigt liv man lever...
Det har dykt upp en tredje recension av Dido/Padlock, för den som är intresserad. Pioneer Press
/ J
PS. Just nu har jag inget flyt alls. Alla mina roliga jobb framöver verkar försvinna in i dimman av olika anledningar. Eller rättare sagt samma anledning. Aldrig kan det vara precis lagom mycket jobb, som passar tillsammans i tillvaron. Bad Karma? Ödet? Jag önskar att det kunde vara annorlunda. Om jag hade lite bättre hand med chefen på Operan kanske??? Den dagen. DS.
PS 2. Fotot överst togs idag från Hancock i solnedgången. DS 2.