17 februari 2006

The Last Supper


Allt var helt perfekt. Allt ifrån den automatiska metalldörren, som ljudlöst gled åt sidan när vi steg in, till det underbara kaffet, som serverades i fem (!) olika varianter beroende på smak och härkomst. Däremellan skedde något magiskt. En matsymfoni i tolv satser, där smaklökarna blev översköljda med helt makalösa kombinationer av smaker. Valet var enkelt. 12 rätter eller 25 rätter. Mycket eller mer. Allt serverat av en hel kader av personal, som noggrant och tydligt beskrev vad som serverades. Middagen påAlinea kan mycket väl vara livets måltid. Åtminstone hittills. Det går nästan inte att beskriva, men rätterna var mycket välkomponerade och ytterst vackert serverade. En del rätter var bara en tugga, andra lite mer. Huvudrätterna var anka med gåslever och Kobebiff, men det var helheten och kombinationerna som var det utomjordiska. Det var inte billigt, men det var värt det. Om ni får chansen, se till att besöka Alinea, och bli frälsta ni också. Tack Alinea, och tack till min bror Daniel, som hittat hit från The Big Apple och ska gå på föreställningen ikväll också. Som kock är han just nu i chocktillstånd efter gårdagens uppvisning. Han kanske hinner hämta sej till i kväll. Just det, vi hade ju premiär i förrgår också. Det gick nog ganska bra. Det var inte helt slutsålt, men publiken var positiv i sin respons. Skönt med lite skratt och svar från salongen. Nu är det snart över. Redan?
Recensioner finns här:Sun-Times & Chicago Tribune
/ J