02 mars 2007

Nästa säsong

Helt i skymundan och lite i förbifarten presenterades Kungliga Operans nästa säsong. Någon som har sett notisen? Inte ett ord på hemsidan. Märkligt! Man är väl inte direkt förvånad, men undrar lite stilla varför man inte slår på den stora trumma som finns till hands. Varför inte försöka skapa lite spänning kring presentationen? Göra det till ett efterlängtat event.
Jämför t ex med Dramaten. Där skapas varje år en dramatisk och nyfiken spänning när man presenterar kommande säsong. Och man får känslan av att artisterna faktiskt är både närvarande och medverkande. Och inför nästa säsong har Operan ju ett gyllene läge. Eller vad sägs om en ny Orphée i regi av Mats Ek. med Ann-Sofie von Otter och Anna Larsson i huvudrollen. Eller en helt ny Falstaff. Med hela Sveriges Loa i huvudrollen. Och en ny(-gammal) Askungen. Med Malena Ernman. En ny Cosi fan Tutte. "Nu äntligen med Jesper Taube". Och så förstås En Ring som är på väg att slutas. Aj! Det där blev lite roligare än vad jag hade tänkt. Kort sagt, en säsong som jag tycker att man inte behöver skämmas för. Inte än! Det finns annat som man kanske borde skämmas mer över, men det är en annan historia...
För er som är intresserade kan jag då påpeka att jag (faktiskt) medverkar i tre av dessa nykomlingar. Ja, Cosi har visserligen premiär redan sent i vår. Utan mej. Och man kommer förmodligen inte kunna läsa om mej i recensioner från premiärerna. Men tro mej, jag kommer att medverka i tre nya produktioner nästa säsong. Cosi fan Tutte. Falstaff. Och Askungen. På Kungliga Operan.
Så nu vet ni det. Och ska ni läsa mer om det, så får ni nog komma tillbaka hit. Tyvärr.
Välkomna!
/ J