09 november 2006

Barytonvecka!

I skuggan av Folkoperans nye Rigoletto (idag) och Nordenpremiär i Malmö på Jake Heggie's hyllade opera Dead Man Walking (lördag) får nog sägas att veckans största svenska barytonhändelse ändå är Peter Mattei. Ny produktion på MET av Barberaren. Med Juan Diego Florez, Diana Damrau, John Del Carlo och Samuel Ramey. Stort. Mycket stort. Premiär imorgon fredag. Kan höras direkt här. Om man vill det. Och större är att Herr Mattei är på omslaget till nya OperaNews. Stor intervju. Störst. Nästan ännu större är att han (och hela casten) medverkade på The Late Show med David Letterman igår/i natt. Visas på svensk tv (tv6) nästa vecka. Störstast.
Varför är det så tyst om detta? Inte ett ljud har hörts i varken tidningar eller andra svenska media. Mycket märkligt. Snart kommer han till Stockholm. Och sjunger Guglielmo.
I väntan på det kan man alltid roa sej med att titta på Will Ferrell sjungandes Fantomen på Operan på The Late Show. Bäst. Finns här.
Själv åker jag till Stockholm för att stötta och hjälpa min fru som provspelar. Och träffa familj och vänner.
Det där med Mozart och Karlstad förresten. Dröjde inte alls så länge. Requiem i Domkyrkan 26 november. Fast utan turban.
/ J
PS. Toi-toi-toi till barytonkollegorna. Allihop. DS.