23 december 2006

Julen är här - och där!

Så var det dan före dopparedan, och julefriden lyser fortfarande med sin frånvaro. Vädret är ju inte direkt juligt, och i brist på det får man väl försöka skapa stämning på andra sätt. Vi står inför en helt ny och världsomvälvande julafton. En julafton utan föräldrar. I många år har vi åkt kors och tvärs mellan alla våra olika julfiranden. Det kommer vi visserligen att göra i år också, men inte på själva julafton. Istället kommer vi fira tillsammans med min systers familj. För barnens skull. Och för föräldrarnas skull. Det känns ganska vuxet. Och roligt. Och sen ska vi ta sats mot ett spännande 2007. Tack alla ni som följt och läst min blogg under året. Det har varit spännande och utmanande för mej. Så länge någon läser kommer jag att fortsätta. Och sen lite till...
Ha nu en riktigt trevlig jul!
Årets stjärngosse: Christer Fuglesang. Vem annars?
Årets lucia: Cecilia Stegö-Chilo (Brann snabbt och blev bränd på medie-bål)
Årets motvilligaste lucia: Dottern M, som vaknat på helt fel sida.
Årets tomte: Anders Franzén, som sparat och skurit ned sedan han kom till Operan. Och nu i december delar ut extra julbonus till de flesta anställda. Ho-ho-ho.
Årets pepparkaksgubbe: Regiassistenten i Così i Karlstad. Kämpade kanske hårt, men i helt fel riktning och med ytterst oklara mål. Vilse i pannkakan.
Årets julskiva: Julstämning med Loa Falkman. Inte helt ny, men betydligt kitschigare än det mesta.
Årets julskiva 2: Swingle Singers "Unwrapped". Otroligt soft, mysigt och njutbart.
Årets skiva, alla kategorier: Maggan Bengtsson (fd Real Group-Jalkéus) I'm Oldfashioned. Jösses i det lilla skåpet, vilken skiva. Och vilken röst. Halleluja!
Årets julklapp: Platt-TV, kanske?
Årets prestation: Hustrun Linda lyckas (återigen) mycket bra i provspelning för Radiosymfonikerna. Blir det kanske Stockholm igen? Vi får se...
Årets översvämning: Mölndal. Nordens Venedig.